2 Meter Sessies presenteert: Douwe Bob (update)

Maandag 23 november opent het Zonnehuis theater in Amsterdam haar monumentale deuren voor een speciale 2 Meter Sessies singer/songwriter avond mét Michael Prins en Douwe Bob. Kaarten kosten € 22,50 (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar via www.2metersessies.nl. Snelle kopers scoren een early bird ticket á € 19,00.

Update 18 november 2015
Helaas moet we melden dat Michael Prins wegens privé omstandigheden niet zal optreden op deze avond. (*) Douwe Bob is wel gewoon van de partij!

Het programma ziet er als volgt uit:

20.00 tot 20.45 uur
Samen met het publiek kijken 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske en Douwe Bob naar opnames van memorabele singer/songwriters uit het 2 Meter Sessies archief. Natuurlijk gaan ze ook dieper in over de kunst van het liedjes schrijven. Wat maakt een goede singer/songwriter? Wanneer is een liedje echt goed? Is er een liedjessmid waar Douwe Bob zich aan spiegelt?

20.45 tot 21.00 uur
Korte pauze.

21.00 tot 22.15 uur
Een intiem optreden van Douwe Bob, die speciaal op deze avond akoestisch zijn liedjes ten gehore gaat brengen. Dit in tegenstelling tot zijn huidige tour, waar hij optreedt met een volledige band.


jamestaylorWie een duik neemt in het 27 jaar diepe archief van het muziekprogramma 2 Meter Sessies stuit al gauw op een indrukwekkend rijtje singer/songwriters. Zo hield presentator Jan Douwe Kroeske de studiodeur open voor muzikanten als Elliott Smith, Randy Newman, Damien Jurado, James Taylor (foto), Beck, Bruce Cockburn, Fink, Joe Jackson, Elvis Costello, Hiss Golden Messenger en Jackson Browne. Om er maar een paar te noemen…

Een speciale theateravond rondom de beste singer/songwriters van 2 Meter Sessies klinkt dan ineens ook heel logisch. Samen met Michael Prins en Douwe Bob laat Jan Douwe de mooiste fragmenten zien, omlijst met zijn unieke, persoonlijke anekdotes.

LIVE MUZIEK
Locatie van deze avond is het Zonnehuis in Amsterdam, een prachtig monumentaal theater uit 1932. Begin jaren ‘90 werd deze locatie nipt gered van de sloop en inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie hersteld en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen. In de rechtervleugel van het gebouw is sinds vorig jaar het kantoor van 2 Meter Sessies gevestigd en in de theaterzaal zijn sessies opgenomen met onder andere Wild Beasts, Triggerfinger en Augustines. Eerder dit jaar presenteerde 2 Meter Sessies er live avonden met K’s Choice en The Slow Show.

2 Meter Sessies presenteert: Douwe Bob + Friends
Maandag 23 november 2015 in Het Zonnehuis, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur (deuren open: 19.00 uur)
Tickets nu te koop: klik hier