Deze week in het Zonnehuis: Informatiebijeenkomst Slim Besparen met de Slimme Meter

Alle Amsterdammers krijgen, net als de rest van Nederland, de komende jaren een Slimme Meter in Huis. Deze vervangt de huidige gas- en elektrameter. Postcodegebied 1033 is deze maand aan de beurt.

Wie de Slimme Meter slim gebruikt, krijgt meer inzicht in het energieverbruik thuis en kan dus veel energie gaan besparen. Maar hoe werkt die Slimme Meter eigenlijk? Wat levert de Slimme meter op? Deze en andere vragen kunnen bewoners van het postcodegebied 1033 stellen op dinsdag 22 november tijdens een bijeenkomst in Het Zonnehuis.

Wijksteunpunt Wonen Noord en stichting Amsterdams Steunpunt Wonen hebben de bijeenkomst Slim Besparen met de Slimme Meter georganiseerd. De bijeenkomst is van 16:00 tot 20:00 in de Blauwe Zaal van Het Zonnehuis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor bewoners van postcodegebied 1033, maar wie daar niet woont en meer wil weten is ook welkom.

Wijksteunpunt Wonen en ASW organiseren de bijeenkomst in samenwerking met netbeheerder Liander, uitvoerend aannemer BAAS BV, RVO.nl en Quintens. Tijdens de bijeenkomst zijn diverse experts aanwezig. Netbeheerder Liander laat de Slimme Meter zien, legt uit hoe deze werkt en beantwoordt de vragen. Wie dat wil kan direct een afspraak plannen met BAAS BV voor de uitvoering. Wijksteunpunt Wonen Noord is aanwezig met bespaarproducten en informatie over de energiecheck thuis en de mogelijkheden tot woningverbetering. Ook kunnen bezoekers kennis maken met het aanbod van de Energiecoaches.

Het ASW en Quintens presenteren tijdens de bijeenkomst een energiedisplay. Dit eenvoudige display laat buiten de meterkast continue en direct zien hoeveel energie er verbruikt wordt. Het display werkt onafhankelijk van internet en uw energieleverancier. Bij goed gebruik zijn de kosten van de display binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Eén van de bezoekers van de bijeenkomst gaat bovendien met een gratis display naar huis.