In bed met Dietrich en Piaf

Een nieuwe muziektheatervoorstelling over de ongewone vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf.
La Vie En Rose meets Von Kopf bis Fuss van 5 t/m 12 mei 2016 exclusief te zien in Het Zonnehuis.
Bestel hier uw kaarten.

Spel: Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte
Script en regie: Daniël Cohen

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden… Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

In bed met Dietrich en Piaf is een voorstelling over een icoon worden en blijven, over zelfbeheersing en zelfdestructie, over jezelf helemaal geven en jezelf helemaal verliezen. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel. De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting De Nel.


Het is 1982. Marlene Dietrich heeft zich opgesloten in haar Parijse appartement.Ooit was zij een wereldberoemd filmster; nu brengt zij haar dagen door in eenzaamheid in bed. Ze wil niemand meer zien.

Maar tijdens een slapeloze nacht staat opeens een bekende kleine gestalte voor Dietrichs bed. Het is Edith Piaf. Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen, misschien zelfs geliefden, ondanks hun verschillende karakters: Piaf de mateloze, die het leven en de liefde opdronk tot de laatste teug, en Dietrich de bedachtzame, die elke stap van haar carrière en privéleven zorgvuldig plande. Waarom is deze vriendschap toentertijd uit elkaar geklapt? Daarover heeft Dietrich altijd gezwegen, ook na Piafs dood in 1963.

Maar nu staat Edith weer oog in oog met Marlene. En ze is vastbesloten om hun conflict voor eens en voor altijd uit te vechten. Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. Wat is er nu precies gebeurd in Parijs, juni 1940, toen de twee vrouwen samen op een missie waren om Adolf Hitler te vermoorden? Of bestaat deze episode alleen in het hoofd van de verwarde Dietrich?

Kijk voor meer informatie over deze voorstelling op www.inbedmetdietrichenpiaf.nl