MATANGI QUARTET – BEETHOVEN IN AMSTERDAM

De volledige Beethoven-kwartetten worden in seizoen ‘15-’16 uitgevoerd in Amsterdam, op verschillende op unieke historische locaties van Stadsherstel Amsterdam.

17 okt Matangi Quartet Menno van der Meer17 april 2016
15:30 uur
Toegang: € 7,50
Kaartverkoop:
reserveren@matangi.nl
of 020-8932821
Programma:
Beethoven op.130, Haydn op.20/5, Beethoven op.133 (grosse fuge).

Beethovens strijkkwartetten-corpus neemt een haast sacrale plek in binnen het ijzeren repertoire van de klassieke muziek. Het Matangi Quartet: “In Beethovens handen werd het genre van het strijkkwartet volwassen. Hij reviseerde de vorm van het strijkkwartet én, héél belangrijk, de wijze van interageren van de instrumenten onderling. Zijn oeuvre was  – en is nog steeds – een baken voor alle componisten na hem.” Het Matangi Quartet ziet dit ambitieuze project als een kroon op vijftien jaar intensief op hoog niveau samen werken.

Het Matangi Quartet is een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen. Het kwartet won diverse prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland en bracht diverse, enthousiast ontvangen cd’s uit via het label Challenge Records. Met baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.