Musical Kiss of the Spider Woman in het Zonnehuis

LOGO Kiss of the Spider Woman Black

www.kissofthespiderwoman.nl

Theaterproducent OpusOne brengt in juni de musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst naar Nederland. De hoofdrollen worden gespeeld door Alex Klaasen (Molina), René van Kooten (Valentin) en Marjolein Teepen (Spinnenvrouw). De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk en de choreografie is van Frans Schraven.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a. Ganesha, The Full Monty) schreef het script en de muziek is van John Kander en Fred Eb, componisten van onder meer Chicago en Cabaret. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder 7 Tony® Awards voor onder andere Beste Musical, Beste Muziek en Beste Script.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Beiden dromen ze van een beter leven buiten de gevangenis. Om de tijd te doden vertelt de één over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. De ander vertelt over zijn grote liefde. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één vervolgens onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

De Nederlandse versie van de musical gaat op maandag 8 juni in première en speelt slechts enkele weken in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Deze nieuwe theaterlocatie, net voorbij de NDSM-werf, wordt qua look and feel geheel afgestemd op Kiss of the Spider Woman en de horeca wordt doorgetrokken naar de theaterzaal. De musical wordt geproduceerd door OpusOne die afgelopen twee jaren het toneelstukThe Normal Heart in de zomer programmeerde.

Volg Kiss of the Spider Woman ook op Facebook!

KissoftheSpiderWomanLR_BobBronshoff

Foto: Bob Bronshoff