Najaarsprogrammering zet Nederlandstalig lied in het zonnetje

Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen dit najaar volop terecht in theater Het Zonnehuis blijkt uit de najaarsprogrammering die het theater vandaag bekend maakt. Nederpop zanger en chansonnier Sjors van der Panne (The Voice of Holland) is in november tweemaal te zien in het theater in Amsterdam Noord. Ook de première van Suus zingt Annie M.G., waarin Suzan Seegers een ode brengt aan Annie M.G. Schmidt en haar repertoire, vindt in Het Zonnehuis plaats. Verder staat kleinkunstkenner Daan Bartels van Het Lied driemaal geprogrammeerd met Het Amsterdam van. Hierin vertelt hij, begeleid door muzikale vrienden, over de levens van Wim Sonneveld, Liesbeth List en Ramses Shaffy.


Met de programmering wil theaterproducent OpusOne, net als met de heropening van theater Het Zonnehuis in juni jl. met de succesvolle musical Kiss of the Spider Woman, dit najaar vele bezoekers naar het gerenoveerde theater aan het Zonneplein in Amsterdam Noord trekken.

Het seizoen opent op 7 september met het door Double 2 verzorgde 2 Meter Live Sessie van de Britse Band The Slow Show. Later in het seizoen staan ook een kerstserie van de familiemusical De Klokkenluider van de Notre Dame en een bewerking van de Matthäus Passion met Peter Faber en Pearl Jozefzoon geprogrammeerd. In de komende maanden verwacht OpusOne, de voornaamste bespeler van het theater, de seizoensprogrammering verder in te vullen.