Nieuwe edities ’t Zonnehuis presenteert… en ’t Zonnehuis op zijn kop

Dit culturele seizoen zijn Stichting Stadsherstel Cultureel en de Janivo Stichting twee nieuwe theaterreeksen gestart om de nieuwe generatie theatermakers een podium te bieden in één van de mooiste monumentale locaties van Amsterdam-Noord: ’t Zonnehuis.  

Tijdens de serie ’t Zonnehuis presenteert… ontdek je nieuw talent op het gebied van theater, dans en kleinkunst. ’t Zonnehuis op zijn kop brengt elke maand een nieuwe familievoorstelling.  Zo maken we ’t Zonnehuis toegankelijker voor de buurt en een nieuw publiek.

Op vrijdag 7 februari én zondag 9 februari zijn de nieuwe edities te bezoeken.

 VRIJDAG 7 FEBRUARI 20:30 UUR – ’t ZONNEHUIS PRESENTEERT… THEATERGROEP MATROSE EN HANNAH & LIDA ZWAANS

20:30 uur THE CRUCIBLE VAN MATROSE

We bevinden ons in een dorp. Een dorp waar een groep pubermeisjes elkaar beschuldigen van hekserij. Waar een dominee een heksenjacht start in zijn eigen dorp. Waar er altijd gewezen wordt naar de ander. En waar de onschuldigen worden verhangen.

Dicht tegen elkaar, slaat de adem van het vreemde tegen je bier. Leer je elkaar misschien wel kennen en ligt de duivel op de loer. TG MATROSE vertelt het eeuwenoude verhaal over de heksenjachten in Salem en knalt deze klassieker in een razend tempo door alle hoeken van het theater. Kom erbij zitten en wees eens niet zo bang.

21:15 AAN ALLE MOEDERS VAN HANNAH & LIDA ZWAANS

Een verlangen naar ruimte kan een beklemmend gevoel geven, vooral als het verlangen om voor iemand te zorgen veel ruimte inneemt. Aan alle moeders heet je welkom in een voorstelling waar de ruimte wordt gevuld met warmte, empathie en steun, maar ook met beklemming, zorgen en uitputting. Door de moeder op een voetstuk te plaatsen wordt er ruimte gemaakt voor moeders die de ruimte zelf niet kunnen nemen. Al bewegend door café gastmaal wordt de kwetsbare relatie van een moeder en dochter duidelijk; voor iedereen herkenbaar, maar toch uniek. Deze dansende ode aan de moeder wordt opgedragen aan alle moeders en aan iedereen die er eentje heeft (gehad). Voel mee, herken en laat jezelf verrassen.

ZONDAG 9 FEBRUARI 15:00 UUR –  ’t ZONNEHUIS OP ZIJN KOP: FLAT (6+) VAN JANSEN & DE BOER

Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent.

Willem woont in een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor. Willem moppert heel erg veel. Hij krijgt een nieuwe buurvrouw en plots verandert alles. Met de buurvrouw wil hij wel dansen, zingen en heeft hij weer zin in alles. Maar het geluk lijkt van korte duur wanneer het samenzijn van de ouderen wordt bedreigd door een naderende verhuizing. Dat kan Willem niet zomaar over z’n kant laten gaan!

—-

Locatie: ’t Zonnehuis
Adres: Zonneplein 30 in Amsterdam
Tickets verkrijgbaar via www.stadsherstel.eventbrite.nl / zalen@stadsherstel.nl / 020-520 0090
Tickets 7 februari: Regulier: € 14,50 | Huisvuilpas Amsterdam Noord/studenten/Vrienden van Stadsherstel/CJP/65+: € 10,-
Tickets 9 februari: volwassenen € 7,50 | kinderen € 6,- | Huisvuilpas Amsterdam Noord/Stadspas € 2,50