Tuindorp-Oostzaan fietsroute tijdens WeMakeThe.City

Proef de historie en ontmoet nieuwe initiatieven op het gebied van cultuur, natuur, voedsel en circulariteit. Een fietsroute langs vertellers, makers, boeren, burgers en buitenlui in dit prachtige oude dorp binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. 

Ga mee op een fietstocht door Tuindorp-Oostzaan en ontmoet verschillende ondernemers die er actief zijn. Start je dag met een kopje koffie of thee bij Lokaal Spaanders, een restaurant dat zoveel mogelijk uit lokale grond put. Krijg een rondleiding door het Zonnehuis, een monumentaal theater in Amsterdamse Schoolstijl. Ontdek de PuurNatuurTuin, een natuurspeelterrein aan de Kometensingel, en bezoek de Museumwoning die de historie van Tuindorp-Oostzaan vertelt. Vervolgens brengt de fietsroute je langs Koda Amsterdam, een social enterprise die afval omzet in prachtige accessoires. Tot slot ga je langs bij het stadslandbouwproject Noordoogst waar je kunt uitwaaieren over het terrein: de varkensman, de wijngaard, de brouwerij, de vlindertuin en de roker.

Even bijkomen na de fietstocht? Schuif dan aan bij biertuin en restaurant PROOST & STROOP!

De fietstocht duurt circa 2,5 uur en is met een gids. Om deel te kunnen nemen aan de toch dien je een eigen fiets mee te nemen.

Meer informatie: https://wemakethe.city/nl/programma?q=zonnehuis